צוות שמיכי

צוות שמיכי

צוות שמיכי כאן עבורך, בשביל להבין טוב יותר את מה שעובר עליך ומה שאפשר בשביל להקל עלייך ועל המסע שלך.

Depositphotos_11526046_s-2019 (1)

שימוש נכון במושבים לתינוקות לרכב

שימוש במושב בטיחות לתינוק לרכב הוא לא משחק ילדים. הורים רבים לא מודעים לכך שהם לא משתמשים במושבים הללו בצורה נכונה, ועושים איתם לא מעט טעויות – במיוחד בכל הנוגע להתקנה שלהם. במדריך זה נסביר לכם איך לחגור את התינוקות ברכב לפי גילאים, מה חשוב לבדוק במושבי הבטיחות, ואיך להימנע מטעויות נפוצות של שימוש לא נכון בהם.

לפני הכול – איך חוגרים את הילדים לפי גילאים?

אלו נהלי חגירת התינוקות ברכב לפי גילאים (לאחר ווידוא מול עורכי דין תעבורה מוסמכים):

▪ תינוקות עד גיל שנה – הושבה במושב בטיחות, בכיוון הנגדי לנסיעה
▪ תינוקות וילדים בני שנה עד 3 שנים – הושבה במושב בטיחות, לכיוון הנסיעה
▪ המושב מחויב להתאים לגובה ומשקלו של התינוק
▪ אין למקם את הכיסא במושב שלצד הנהג, שכן במקרה חירום כריות הבטיחות עלולות לגרום לחנק לפעוט

יש הורים המעדיפים להתייעץ עם עורך דין תעבורה כדי לדעת בדיוק מתי אפשר להעביר בין המושבים בבטחה

קניית מושב בטיחות לתינוק מיד שנייה

קניית מושב בטיחות חדש מהחנות יכולה להסתכם בכמה מאות שקלים, כך שהורים רבים נוטים לבחור בקניית מושבי בטיחות מיד שניה. אין ספק שמושב בטיחות מיד שנייה יכול לחסוך הרבה כסף, אבל לפני כן יש כמה דברים שחשוב מאוד לוודא, כגון: ווידוא שהמושב מגיע עם הוראות ותווית עם תאריך ייצור ומספר הדגם; שאין בו נזק ושלא חסרים לו חלקים; ולא פחות חשוב – בדיקה על עברו של הרכב על מנת לוודא שלא היה מעורב בתאונה שפגמה באיכותו.

הציבו את המושב במקום הנכון ברכב

בהמשך לאמור לעיל – המקום הבטוח ביותר להצבת מושב הבטיחות הוא במושב האחורי של הרכב, הרחק ממיקומן של כריות האוויר שממוקמות מקדימה ועלולות לסכן את התינוק בעת תאונה.
במקרה של התקנת מושב בטיחות יחיד – הקפידו להתקין אותו במרכזו של המושב האחורי, מה שגם כן יכול לסייע למזער נזקים בזמן תאונה.

הקפידו על התקנה נכונה של מושב הבטיחות

קראו היטב את הוראות היצרן ואת הסעיף על התקנת מושב הבטיחות במדריך הרכב עצמו.
השתמשו בחריצי הרתימה כדי לרתום את התינוק כראוי במושב – הרתימה תהיה בדרך כלל באזור הכתפיים של התינוק, או מעט מתחתיהם. דאגו להצמיד כראוי את רצועות הרתמה והקליפ און באזור החזה, ובמידת הצורך, תוכלו גם להניח מטלית מגולגולת בין הרצועות לגופו של התינוק על מנת להבטיח התאמה בטוחה ונוחה יותר עבורו.

השכיבו את התינוק בזווית הנכונה

דאגו להשעין את מושב הבטיחות לתינוק לפי הוראות היצרן, כדי שראשו של התינוק לא יתנשא קדימה בעת בלימה. התינוק צריך לשבת בזווית חצי-מיושרת, על מנת לאפשר לשמור על ישיבה יציבה ונוחה, ולשמור על אופן פעילות דרכי הנשימה שלו כראוי.
שימו לב שחלק ממושבי הבטיחות כוללים מנגנון לשינוי זוויות – ככל שהילד גדל, יהיה עליכם לכוונן ולהתאים אליו מחדש את הזווית של המושב.

ובאופן כללי – הקפידו על נהיגה זהירה

ומעבר להכל – כמובן חשוב שתקפידו על נסיעה זהירה. הימנעו ממהירות מוגברת שעלולה להביא לקבלת דוח מהירות או במקרה יותר חמור, לתאונות, ולסיכון שלכם ושל התינוק. תינוקות לעיתים נוטים למשוך לא מעט תשומת לב בזמן הנהיגה, אבל למען השמירה על בטיחותכם ועל בטיחות התינוק, הקפידו להתרכז בנהיגה בלבד. דאגו לצייד מראש את סביבתו של התינוק ברכב בצעצועים וחפצים שיעסיקו אותו, ושימנעו ממנו להסיח את דעתכם בזמן הנהיגה.

רוצה שדולה מקצועית, תעזור לך להתכונן ליום הגדול?

שתפי באהבה :)

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אפליקציה למעקב הריון

רוצה לעקוב אחר ההתפחות של התינוק שלך בבטן? בקישורים למטה, תוכלי לעקוב אחר ההריון שלך בצורה מסודרת וקרובה אליך, ישירות לנייד. 

להורדה באייפון
להורדה באנדרואיד

(*חשוב לדעת: האפליקציה לא שלנו בשום מקרה, רק המלצה)