צוות שמיכי

צוות שמיכי

צוות שמיכי כאן עבורך, בשביל להבין טוב יותר את מה שעובר עליך ומה שאפשר בשביל להקל עלייך ועל המסע שלך.

Depositphotos_67371181_s-2019 (1)

למה חשוב להשמיע לעובר מוסיקה?

המוזיקה מהווה חלק חשוב מחיי התינוקות מיום היוולדם ויש הסוברים כי עוד קודם לכן כאשר הם שוהים ושוחים בבטחה ברחם אמם. ההורים כנראה מודעים לעובדה שהמוזיקה חשובה, גם אם הם לא תמיד מכירים את המחקרים בנושא, ולכן הם מקפידים על השמעת המוזיקה כבר כשהעובר נמצא בבטן. מערכת השמיעה של עוברים מבשילה במהירות רבה. צורתה הראשונית של האוזן מתפתחת תוך מספר ימי הריון. לאחר חמישה חודשים האוזן המזרחית והתיכונה מגיעות לגודל של כמעט אדם מבוגר ומערכת השמיעה הופכת להיות פונקציונלית לחלוטין בסביבות שבוע 30 להיריון.

מרגע זה העובר שומע רחשים ורעשים כמו דופק לב אמו, קצב לבה, זרימת הדם שלה ואף את קולה. מעבר לרעשים הטבעיים שהעובר נחשף אליהם, לעיתים הוא גם נחשף למוזיקה שהוריו בוחרים להשמיע לו.

למוזיקה יש השפעה מרפאת: ידוע למשל על חולים שעברו אירוע מוחי ומצבם השתפר לאחר שהשמיעו להם יצירות מוזיקליות שונות בעיקר של מוצרט. כמובן שאין צורך לחשוף את הילדים רק ליצירה מסוימת או ליוצר ספציפי – כל סוג מוזיקה יעשה את העבודה.

החשיפה למוזיקה תמיד רצויה ויתרונותיה רבים והיא יכולה להתחיל בכל גיל, אך יש הממליצים להשמיע אותה גם לעוברים. מחקרים מראים שמוח של ילד שנחשף למגוון של תחושות – מראות, מרקמים, טעמים וגם צלילים עוד בתקופת התפתחותו ברחם – מתפתח מהר יותר ובצורה תקינה.

מוזיקה בהריון

מחקרים מצביעים על כך שעוברים מתחילים להגיב לקול כבר בשבוע 16 להריון. במהלך שבוע 24 להיריון ולאחריו, חוש השמיעה של העובר מתחיל להתפתח. כלומר, כבר משבוע 24 להריון ניתן, וגם רצוי מאוד, להתחיל בהשמעת מוזיקה לעובר. על פי רוב הדעות, מומלץ שלא להשמיע לעוברים מוזיקה רועשת מדי, ולכן נגינת  הפסנתר לדוגמא תהיה מאד נעימה לעובר . כמו-כן , ההמלצה היא  לא להשמיע מוזיקה בווליום גבוה מדי .

מוזיקה לעובר – יתרונות

השמעת מוזיקה לעובר במהלך ההיריון יכולה במקרים רבים למנוע לידה מוקדמת, היות וקולות רגועים, כמו גם מוזיקה רגועה, מפחיתים את הפרשתם של הורמוני לחץ אצל העובר, דבר היכול להקל במידת מה גם במהלך הלידה עצמה. מכאן שהשמעת מוסיקה בהריון תורמת רבות הן לעובר והן לאם, שנהנית אף היא משמיעת המוזיקה.

איזו מוזיקה להשמיע לעובר?

למעשה,  לא כל מוזיקה מתאימה להשמעה לעובר, וכדאי לבחור במוזיקה מרגיעה ומוזיקה קלאסית, או פשוט לשיר לו. יש גם מחקרים שמעידים על כך שעוברים שהושמעה להם מוזיקה לה האזינו באופן קבוע עוד בהיותם ברחם, הצליחו לזהות אותה והפכו לרגועים יותר כששמעו אותה. כך שלפי התיאוריה הזו, אם השמעת לעובר שלך מוסיקת פסנתר נעימה ברחם- יש סיכוי סביר שיגדל וילמד לימודי פסנתר לילדים ואולי יהפוך לבטהובן הבא (-:

מחקרים אחרים מצביעים על כך שהאזנה למוזיקה קלאסית ברחם תורמת לפיתוח האינטליגנציה עשויה להביא להעלאת ה-IQ של העובר.

המוזיקה מהווה גורם מרגיע הן לאם והן לעובר. המוזיקה מפתחת אצלו את האינטליגנציה, את יכולת ההקשבה וקליטת השפה וגורמת לו להיות רגוע . כשתשמיעי לו את המוזיקה לאחר הלידה הוא יזהה אותה

מחקרים מראים השפעה חיובית לטווח ארוך הרבה יותר- כלומר גם בגיל שהעובר המתוק הולך לילד ובפניו ניצבים אתגרי למידה מסוימים. כך למשל חוקרים מספרים על "אפקט מוצרט". יש מחקרים שהראו קשר בין השמעת מוזיקה קלאסית לעובר וההתפתחות השכלית או יכולת הלמידה של הילד.

רוצה שדולה מקצועית, תעזור לך להתכונן ליום הגדול?

שתפי באהבה :)

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אפליקציה למעקב הריון

רוצה לעקוב אחר ההתפחות של התינוק שלך בבטן? בקישורים למטה, תוכלי לעקוב אחר ההריון שלך בצורה מסודרת וקרובה אליך, ישירות לנייד. 

להורדה באייפון
להורדה באנדרואיד

(*חשוב לדעת: האפליקציה לא שלנו בשום מקרה, רק המלצה)