צוות שמיכי

צוות שמיכי

צוות שמיכי כאן עבורך, בשביל להבין טוב יותר את מה שעובר עליך ומה שאפשר בשביל להקל עלייך ועל המסע שלך.

Depositphotos_106164396_s-2019 (1)

דיכאון לאחר לידה – כל מה שחשוב לדעת

הריון ולידה הם אירועים משני חיים, שגם מערבים את ליבת הביולוגיה האנושית. ככאלה, זה יהיה אפילו תמים לחשוב שהם יכולים לחלוף כמות שבאו ללא כל סימן. ואכן, רוב הנשים יחוו סוג מסוים של דכדוך לאחר הלידה, אם כי מדובר בדכדוך קל שחולף לאחר מספר ימים וקשור בעיקר לשינויים הורמונליים ולנפילת המתח לאחר תשעת חודשי הריון ולידה אחת. דיכאון אחרי לידה זה כבר סיפור מעט שונה, ממנו סובלות 10%-15% מהנשים לאחר לידה, אם כי גם במקרה זה מדובר באירוע חולף שנמשך בין ימים לחודשים ספורים, בהינתן כמובן שניתן טיפול בדיכאון אחרי לידה.

ממה נובע הדיכאון ומי נמצאת בסיכון?

ובכן, אם חווית התקף חרדה קל ואת מרגישה קצת דכדוך בשבוע הראשון שלאחר הלידה, זה לא אומר שאת סובלת מדיכאון אחרי לידה. זה רק אומר שאת יצור אנושי שחווה את אחד האירועים הגדולים בחייו, על כל הפחדים והחששות הנלווים אליו. במקרים מסוימים, יכול הדכדוך הזה להפוך לדיכאון שיבוא לידי ביטוי בתחושת עצבות מתמשכת, איבוד עניין בנושאים אהובים, עייפות, קשיי ריכוז, הפרעות שינה ואכילה, מחשבות אובדניות, פחד או דחייה מהטיפול בתינוק ועוד. זה אמנם נשמע קצת מוזר להגיד את זה, אבל מדובר בתהליך שנחשב לטבעי ובהינתן טיפול בדיכאון אחרי לידה, יכול גם להסתיים במהירות רבה מאוד ולאפשר לאישה לחוות את האושר העילאי של הבאת חיים חדשים לעולם. דיכאון לאחר לידה יכול לפרוץ אצל כל אישה ללא קשר לגיל, מצב בריאותי, השכלה, נטיות דתיות, מין התינוק או כל פרמטר אחר. פרט לנטייה משפחתית, התמכרויות קודמות או קשיים ביחסים הזוגיים, אין שום פרמטר שיכול להגביר או להפחית את הסיכון לדיכאון אחרי לידה.

מה עושים ואיך מתמודדים?

ובכן, הטיפול במצב של דיכאון לאחר לידה הוא בעיקרו טיפול עצמי, שבו מתרחשת התערבות מקצועית אם וכאשר מופיעים סימפטומים פסיכוטיים כמו ייאוש, סירוב אכילה, שמיעת קולות, אובדן אמון בסביבה, חוסר יכולת לישון, מחשבות אובדניות ואפילו מחשבות על פגיעה בתינוק או באחרים. במקרים אלה נדרשת התערבות מקצועית וישנם היום פתרונות פסיכיאטריים מצוינים שיאפשרו לכל אישה לחזור במהירות אל התלם. כל עוד אלה לא מופיעים, אפשר בהחלט להתמודד עם הסיטואציה באופן עצמאי. חשוב לנוח הרבה, לאכול בריא ומזין, להקפיד לעשות פעילויות קטנות שיעסיקו אותך, להציב מטרות קטנות ולהשיג אותן, המון שיח עצמי ועל פי הצורך שיחה פתוחה עם הסובבים כדי להבהיר את המצב ולבקש תמיכה. אם הדברים אינם מתנהלים כפי שהיית מצפה או שהתחושה קשה, תמיד מומלץ לפנות לייעוץ רפואי ויש לרפואה המודרנית מה להציע בנושא של החל מאירוע של התקף חרדה ועד לתהליך מלא של טיפול בדיכאון אחרי לידה.

הדבר החשוב ביותר לזכור הוא, שאת לא לבד ושאת לא חווה שום דבר שהוא לא נורמלי. מדובר באירוע שבו מעורבים המון הורמונים, המון לחצים ומתחים והמון שינויים גדולים באורח החיים. במצב כזה יהיה זה רק אנושי לחוות חשש ופחד, במיוחד תחת השפעת ההורמונים, עד כדי התפתחות של מצבי דכדוך ודיכאון. זה חולף די מהר ועד שזה יחלוף, כדאי לקבל טיפול היכן שהוא רק נדרש.

רוצה שדולה מקצועית, תעזור לך להתכונן ליום הגדול?

שתפי באהבה :)

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אפליקציה למעקב הריון

רוצה לעקוב אחר ההתפחות של התינוק שלך בבטן? בקישורים למטה, תוכלי לעקוב אחר ההריון שלך בצורה מסודרת וקרובה אליך, ישירות לנייד. 

להורדה באייפון
להורדה באנדרואיד

(*חשוב לדעת: האפליקציה לא שלנו בשום מקרה, רק המלצה)