צוות שמיכי

צוות שמיכי

צוות שמיכי כאן עבורך, בשביל להבין טוב יותר את מה שעובר עליך ומה שאפשר בשביל להקל עלייך ועל המסע שלך.

Depositphotos_8655555_s-2019

כאבי ברכיים בהריון

נתחיל מבשורות מעט מעודדות ונאמר כי כאבי ברכיים בהריון הם תופעה שכיחה ונפוצה בקרב נשים רבות, במיוחד כאשר מדובר על נשים שהגיעו לשליש השלישי להריונן. לכן אם גם את סובלת מכאבי ברכיים מטרידים במהלך היום, לילה או לעיתים במשך יום שלם ללא הפסקה – אולי תתנחמי בידיעה כי את לא היחידה שחווה את הכאב הזה, ולמעשה מדובר על עניין של זמן עד שהכאב יחלוף כי הרי אוטוטו מגיע רגע הלידה.

בכדי שתוכלי להבין כיצד כאבי ברכיים קשורים להיריון והאם יש דרך לטפל בכאב הזה, ריכזנו במאמר הנוכחי מידע מקיף ומועיל שיסייע לך להתמודד עם הכאבים בצורה שפויה.

האם כאבי ברכיים קשורים להיריון?

במהלך ההיריון גוף האישה חווה אינספור שינויים, בין אם מדובר על שינויים גופניים כתוצאה מעלייה המשקל הגוף ובין אם אלו שינויים הורמונליים הנדרשים להתפתחותו התקינה של העובר. לכן כאשר האישה חווה סימפטומים שונים מהרגיל, ביניהם גם כאבי ברכיים קלים עד עזים, המסקנה כמעט תמיד מובילה לכך כי אותן תחושות נובעות מההיריון ומהשינויים שמתחוללים בגוף.

כאבי ברכיים כתוצאה מעלייה במשקל הגוף

מפרק הברך נושא עליו משקל ולחצים רבים כתוצאה ממשקל הגוף, ולכן הוא פגיע יותר לשחיקה כאשר משקל הגוף של אישה הרה עולה כתוצאה מהתפתחותו של העובר בבטנה. לרוב הריונות תקינים כרוכים בהעלאת משקל של 11-16 ק"ג, כאשר משקל השיא מגיע בשליש השלישי להריון – שאז עשויים לצוץ כאבי ברכיים לא נעימים המקשים על ההליכה, ישיבה ותנועת הגוף הרגילה זאת כתוצאה מהלחץ הרב שהברכיים נושאות.

כאבי ברכיים כתוצאה משינויים הורמונליים

תופעה נוספת ומדהימה המתרחשת במהלך השליש השלישי להריון היא כאשר הגוף מכין עצמו ללידה, וכך באופן טבעי משתחררים הורמונים בגוף האחראיים על הרפיית השרירים באגן הירכיים, כדי לאפשר לעובר לצאת לאוויר העולם. לעיתים כתוצאה מרפיון השרירים, רצועות וגידים באזור הברכיים עשויים להיות מושפעים מהשינויים הללו ולאבד מהיציבות שלהם, וכך נוצר עומס על מפרקי הברכיים הגורם לכאבים.

מתי כדאי לפנות לייעוץ וטיפול רפואי?

מכיוון שרק את מכירה את הגוף שלך, חשוב שתקשיבי לו ותלכי אחר האינטואיציות שלך – כך שאם כאבי הברכיים פוגעים בתפקוד היומיומי שלך, או שנלווים אליהם סימפטומים נוספים כמו נפיחות, אדמומיות ועלייה בחום הגוף מומלץ לפנות לאורתופד כדי שיאבחן את הגורם לכאבים ויקבע האם מדובר על כאבים ברכיים השכיחים לתקופת ההיריון, או שמא מדובר על גורמים אחרים המצריכים מעקב או טיפול מתאים.

כיצד ניתן לטפל בכאבי ברכיים במהלך ההיריון?

על אף שהטיפול היעיל והמהיר בכאב הוא לרוב באמצעות משככי כאבים במינונים מותאמים אישית, במקרה של נשים בהיריון משככי כאבים הם מחוץ לתחום כדי למנוע נזק בריאותי לעובר שברחם. משום כך הטיפול בכאבי ברכיים לנשים בהריון נשען על טיפול תומך ושמרני הכולל מנוחה ופעילות גופנית מתונה. באמצעות פעילות גופנית ניתן לחזק את שרירי הירך האחראיים על מתיחת הרגליים, וכך לחזק מעט את רפיון השרירים שנוצר כתוצאה משינויים הורמונליים בגוף.

בכדי להקל על הכאבים בברכיים במהלך ההיריון מומלץ להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת, כיוון שכך ניתן למנוע עלייה עודפת במשקל הגוף ולמנוע יצירת לחץ ועומס גדול על מפרקי הברכיים. כדאי ומומלץ להקפיד לנעול נעליים איכותיות שיפחיתו את העומס על הברכיים, ובזמן מנוחה להרים את הרגליים מעל גובה הברכיים כדי להקל על מפרקי הברכיים הנושאים את משקל הגוף. לעיתים חבישה אלסטית של הברכיים תעניק תמיכה לרצועות הברך, וכך תסייע להפחית מעט את הכאב.

רוצה שדולה מקצועית, תעזור לך להתכונן ליום הגדול?

שתפי באהבה :)

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

אפליקציה למעקב הריון

רוצה לעקוב אחר ההתפחות של התינוק שלך בבטן? בקישורים למטה, תוכלי לעקוב אחר ההריון שלך בצורה מסודרת וקרובה אליך, ישירות לנייד. 

להורדה באייפון
להורדה באנדרואיד

(*חשוב לדעת: האפליקציה לא שלנו בשום מקרה, רק המלצה)